2011. szeptember

Megosztás

Kedves Honlapi Barátok,

Egy ideje videólevelekkel álltam elő, és tervezem, hogy lesz még olyan. De most visszatértem a hagyományos levélhez, hadd legyen néha olyan is.

Nem tudom, milyen nyaratok volt, nekem hosszú és bonyolult. Részletekbe nem mennék bele. Most a tanévkezdés bonyodalmai foglalnak le: a fiúk focija üti a kosárlabdát, mindkettő a szolfézst és a hegedűt… ezt ismeritek.

Mindenesetre a nyáron elkészült a színdarab, amelyet Marilyn Monroe csodálatos haláláról írtam, és Kern Andrással közösen gyártottunk egy forgatókönyvet (én készítettem a cselekményvázlatot, ő bontotta ki a jeleneteket) a Halhatatlan című rövid novellámból, akit érdekel, a bár kötetben megtalálhatja. Ezek jóízű munkák voltak, de persze nekem a próza a hívatásom. Ami azt illeti, nekikezdtem egy regénynek. A részleteket megtalálhatjátok egy interjúban, amit mellékelek, a Könyvjelző-ben fog megjelenni hamarost. Az interjú a Zenga zének őszi új kiadása kapcsán készült. Ez október elsején kerül a boltokba a tervek szerint. Október 6-án, csütörtökön lesz a könyvbemutató az Alexandrában a Nyugati (Marx) téren.

A Zenga zének-kel kapcsolatban szeretném, ha egy közös kísérletben részt venne közületek, akinek van hozzá kedve. A könyv borítóját elkészítette Fábián István, aki a sorozatot eddig külalakilag tervezte. Nekem tetszett. Ekkor azonban a kiadó arra az álláspontra helyezkedett, hogy ideje újítani egy kicsit a formán. Gerhes Gábor tervezett új borítót, ennek a címlaprajzához két változatot is csinált. Nekem ez is tetszett.

A kiadó már döntött. De mielőtt elárulnám, melyiket választotta a kettő (a régi és az új) közül, illetve az új két változata közül melyiket, szeretném hallani – olvasni – a ti véleményeteket.

Aki hajlandó ezzel foglalkozni, annak megköszönöm.

Megint kissé elmaradtam a PIK-ben, ígérem, most már ezt a mulasztásomat pótolom.

Vigyázzatok magatokra.

Hívetek,

vmsigno.gif

b_250_250_16777215_00_images_stories_bookcover_magyar_zenga_zenek_03.jpg



b_250_250_16777215_00_images_stories_bookcover_magyar_zenga_zenek_02.jpg